KÖPVILLKOR

Beställning
Vid beställningar har du ingått ett avtal med Banquet Konferens AB och detta är bindande. Om du vill makulera en order som redan har producerats har vi rätt att debitera upp till 10 % av ordervärdet.

Returer
Har ni gjort en felbeställning gäller följande vid retur: Specialtillverkade och kundanpassade varor återtas EJ. Skälet till retur skall anges. 14 dagar returpolicy. Kontakta Banquet Konferens AB innan retur för returformulär. Frakten bekostas av kunden.

– Beställningar med nettoordervärde upp till 2.500kr = 500kr i returavgift.
– Beställningar med nettoordervärde från 2.500kr upp till 10.000kr krediteras 80% av ordervärdet
– Beställningar med nettoordervärde från 10.000kr upp till 40.000kr = 2.000kr i returavgift.
– Beställningar med nettoordervärde från 40.000kr upp till 100.000kr = 3.000kr i returavgift.
– Beställningar med nettoordervärde från 100.000kr och uppåt = 5.000kr i returavgift.

Förutsatt att godset är helt när det kommer i retur.
Fel vi anser oss orsakat blir krediterade till 100 %.

Orderbekräftelse
När vi mottagit din beställning skickar vi snarast en orderbekräftelse till din e-post. Där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta oss snarast om du undrar över något.

Pris
Samtliga priser i prislistan är styckepriser angivna exklusive moms. Vi på Banquet Konferens AB reserverar oss för att eventuella prisändringar kan förekomma.

Frakt
Våra leveransvillkor är ex works (fritt fabrik). Fraktkostnad tillkommer och är beräknad på varje enskild sändning.

För godsmottagare utan regelbundna öppettider tillkommer avisering vilket fördröjer leveransen en extra dag.

Transportskador
Mottagaren ansvarar för att kontrollera godset och meddela chauffören synliga skador vid ankomst. Transportskada måste omgående anmälas till speditören. Dolda transportskador skall anmälas till Banquet Konferens AB senast 4 arbetsdagar efter mottagandet.

Leveranstid
Vi på Banquet Konferens AB har som målsättning att leverera beställda lagervaror inom 72 timmar från det att din order blivit bekräftad. De produkter som vi på Banquet Konferens AB inte har på lager varierar i leveranstid. Vissa specialprodukter kan ta upp till 12 veckor. För att få precist leveransbesked är du som kund välkommen att göra en förfrågan på den produkt du är intresserad av att köpa.

Leveransvillkor
EXW-ExWorks Ifrån vårt lager övergår ansvaret för godset till Dig som kund enligt Incoterms® 2010.


Betalning

Banquet Konferens AB använder Klarna Checkout som vår utvalda kassalösning, förmedlad av Klarna Bank. Klarna, etablerat år 2005 och sedan en tid tillbaka en bankinstitution, opererar i full överensstämmelse med Finansinspektionens direktiv. Klarna är en av de tongivande kassaleverantörerna för e-handel i Europa och anses vara en integrerad del i var tionde butiks kassasystem i norra Europa.

Klarna Checkout erbjuder en snabb och smidig kassaupplevelse för våra kunder med en mångfald praktiska betalningsalternativ. Utbudet sträcker sig från vanlig kortbetalning till flexibla delbetalningsalternativ. Genom Klarnas dedikerade applikation kan du hantera dina inköp, temporärt pausa fakturor vid returer och överskådligt bevaka dina transaktioner. Våra tillgängliga betalningsalternativ förmedlas via Klarnas kassa, Klarna Checkout.

Klarna AB är leverantören av Klarna Checkout, en betalväxel som är certifierad enligt DDS och PCI-standarden för att säkerställa trygga internetbetalningar. Du har möjlighet att välja att betala via faktura och njuta av en 14-dagars betalningsfrist utan tillkommande avgifter. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgifter och dröjsmålsränta. För de som önskar erbjuder Klarna även möjligheten att delbetala fakturan via Klarna Konto.

Med Klarna Direkt kan du bekvämt betala direkt i kassan genom användning av mobilt bank-ID, där betalningen dras 1-2 dagar efter att dina varor skickats. Säkra kortbetalningar med VISA, Mastercard/Eurocard och American Express är också tillgängliga alternativ utan extra kortavgifter.

Genom att genomföra ett köp godkänner du villkoren från Klarna och genom att klicka på “Slutför köp” bekräftar du även Banquet Konferens AB:s allmänna villkor. Klarna Checkout tillhandahåller relevant information så snart din identitet verifierats och ger dig möjlighet att skydda användningen med en personlig PIN-kod.

All kommunikation och information relaterad till betalningar distribueras direkt från Klarna. För ytterligare information om Klarna, vänligen besök här.

Genom att använda Klarna Checkout samtycker du till Klarna AB:s villkor och behandlingen av personuppgifter. För att använda Klarna Checkout måste du vara minst 15 år.

För detaljerade villkor, vänligen besök här. För ytterligare information om användningen av Klarna som privatperson eller företag, se nedan.

Betalningsvillkor och Kreditvärdighetsbedömning

Genom att utnyttja tjänster tillhandahållna av Banquet Konferens AB och välja fakturabetalning som betalningsalternativ, samtycker du till nedanstående villkor angående betalning och möjlig kreditvärdighetsbedömning.

  1. Fakturabetalning och Kreditvärdighetsbedömning: a. Vid val av fakturabetalning förbehåller sig Banquet Konferens AB rätten att genomföra en kreditvärdighetsbedömning för att utvärdera din betalningsförmåga. b. Fakturabetalning ger en 14-dagars betalningstid från det att ordern skickas från vårt lager. c. För att möjliggöra fakturabetalning krävs att beställningen skickas till din folkbokförda adress, och korrekta och fullständiga personuppgifter måste tillhandahållas.
  2. Försenad Betalning: a. Vid försenad betalning kan en påminnelseavgift om 60 kr samt dröjsmålsränta tillkomma. b. Om betalningen uteblir förbehåller sig Banquet Konferens AB rätten att vidarebefordra ärendet till inkassobolag, och lagstadgade inkassoavgifter kan tillkomma.
  3. Delbetalning via Banquet Konferens AB: a. Möjligheten till delbetalning erbjuds ej via Banquet Konferens AB. Betalningen förväntas vara fullständig enligt fakturans specificerade belopp.
  4. Betalningsalternativ via Banquet Konferens AB: a. Förutom fakturabetalning erbjuder Banquet Konferens AB även alternativ som direktbetalning med mobilt bank-ID och säker kortbetalning med VISA, Mastercard/Eurocard samt American Express. b. Vid fakturabetalning skickas fakturan via mejl i samband med att ordern skickas från vårt lager. Det är nödvändigt att ange korrekta och fullständiga personuppgifter för att möjliggöra betalning mot faktura.
  5. Kreditvärdighetsbedömningens Påverkan och Sekretess: a. Eventuell kreditvärdighetsbedömning påverkar inte din generella kreditvärdighet och är endast synlig för Banquet Konferens AB. b. Banquet Konferens AB följer gällande lagar och regler för behandling och sekretess av personuppgifter.

Genom att fullfölja köpet godkänner du dessa betalningsvillkor och förstår att Banquet Konferens AB förbehåller sig rätten att genomföra en kreditvärdighetsbedömning vid fakturabetalning.

Observera att för att använda Banquet Konferens AB:s tjänster och betalningsalternativ måste du vara minst 18 år gammal.

Vänligen kontakta oss vid eventuella frågor eller förtydliganden gällande dessa villkor.

info@banquet.se

Garanti
Garantin gäller endast varor i nyskick från vårt standardsortiment. För enskild konsument löper garantiåtagandet från ursprunglig leveransdag i 24 månader parallellt med de villkor som anges i gällande Konsumentköplagstiftning. För näringsidkare löper garantiåtagandet under 12 månader från ursprunglig leveransdag och med villkor enligt vad som framgår av detta avtal.

Övrigt
Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

Banquet Konferens AB förbehåller sig äganderätten på varorna tills full likvid erhållits:

Banquet Konferens AB förbehåller sig rätten till mindre konstruktionsförändringar på produkterna.

Banquet Konferens AB reserverar sig för eventuella pris eller faktafel eller färgavvikelser som förekommer på grund av trycktekniska skäl.

Banquet Konferens AB reserverar sig för händelser utanför bolagets kontroll, så kallat Force Majeure.