KÖPEVILLKOR

Beställning
Vid beställningar har du ingått ett avtal med Banquet Konferens AB och detta är bindande. Om du vill makulera en order som redan har producerats har vi rätt att debitera upp till 10 % av ordervärdet.

Returer
Har ni gjort en felbeställning gäller följande vid retur: Specialtillverkade och kundanpassade varor återtas EJ. Skälet till retur skall anges. 14 dagar returpolicy. Kontakta Banquet Konferens AB innan retur för returformulär. Frakten bekostas av kunden.

– Beställningar med nettoordervärde upp till 2.500kr = 500kr i returavgift.
– Beställningar med nettoordervärde från 2.500kr upp till 10.000kr krediteras 80% av ordervärdet
– Beställningar med nettoordervärde från 10.000kr upp till 40.000kr = 2.000kr i returavgift.
– Beställningar med nettoordervärde från 40.000kr upp till 100.000kr = 3.000kr i returavgift.
– Beställningar med nettoordervärde från 100.000kr och uppåt = 5.000kr i returavgift.

Förutsatt att godset är helt när det kommer i retur.
Fel vi anser oss orsakat blir krediterade till 100 %.

Orderbekräftelse
När vi mottagit din beställning skickar vi snarast en orderbekräftelse till din e-post. Där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta oss snarast om du undrar över något.

Pris
Samtliga priser i prislistan är styckepriser angivna exklusive moms. Vi på Banquet Konferens AB reserverar oss för att eventuella prisändringar kan förekomma.

Frakt
Våra leveransvillkor är ex works (fritt fabrik). Fraktkostnad tillkommer och är beräknad på varje enskild sändning.

För godsmottagare utan regelbundna öppettider tillkommer avisering vilket fördröjer leveransen en extra dag.

Transportskador
Mottagaren ansvarar för att kontrollera godset och meddela chauffören synliga skador vid ankomst. Transportskada måste omgående anmälas till speditören. Dolda transportskador skall anmälas till Banquet Konferens AB senast 4 arbetsdagar efter mottagandet.

Leveranstid
Vi på Banquet Konferens AB har som målsättning att leverera beställda lagervaror inom 72 timmar från det att din order blivit bekräftad. De produkter som vi på Banquet Konferens AB inte har på lager varierar i leveranstid. Vissa specialprodukter kan ta upp till 12 veckor. För att få precist leveransbesked är du som kund välkommen att göra en förfrågan på den produkt du är intresserad av att köpa.

Leveransvillkor
EXW-ExWorks Ifrån vårt lager övergår ansvaret för godset till Dig som kund enligt Incoterms® 2010.


Betalning

Smidigt och säkert
Banquet Konferens AB samarbetar med Payson AB och genom att handla av Banquet Konferens AB accepterar du därmed Payson ABs köpvillkor. Banquet Konferens AB förbehåller sig också rätten att neka köp.

Villkor vid Kort & Direktbanksbetalning
Även om du inte har ett Konto på Payson sedan tidigare kan du snabbt betala med Payson. Vi samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. All trafik krypteras genom SSL (Secure Sockets Layer) 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på så kallad 3DSecure teknik som är en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Faktura och avbetalning

Villkor vid betalning mot Faktura
Banquet Konferens AB samarbetar med Payson. Det gör att du kan betala med faktura, bankkonto eller dela upp din betalning enkelt. Payson AB arbetar säkert med e-handel via faktura och kredit med många större företag i Sverige. Vid betalning via faktura samarbetar Payson med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer (endast företag). Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar om inte annat väljs vid köptillfället. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger. För att betala mot Faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som utförs vid köpet. Företag som betalar mot Faktura måste vara registrerade i Sverige. Fakturan betalas enligt de betalningsinstruktioner som framgår på fakturan, via Plusgirokonto och OCRnummer.
Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Det debiteras även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid betalning med Faktura/PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924. *Vid köp på faktura direkt från Banquet Konferens AB se särskilda regler. Då gäller 20 dagar netto om inget annat har avtalats.

Villkor vid delbetalning av Faktura
På en mottagen Faktura kan det i vissa fall framgå ett ”minsta belopp att betala”, om du väljer att betala detta belopp eller ett annat belopp lägre än det totala fakturabeloppet så ingås ett kontokreditavtal. Payson erbjuder dig att, efter godkänd kreditprövning teckna ett kontokreditavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. Om du vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden – den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill du i detta fall ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan du kontakta Svea Ekonomi AB på telefon 08–51493113 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea Ekonomi AB, om du utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper du i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad. Vid frågor så kan du ringa 08–51493113 för närmare information. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 195 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 10,68 %.
Fullständiga Villkor.

Villkor vid Delbetalning
Payson erbjuder dig att vid köptillfället, efter godkänd kreditprövning teckna ett delbetalningsavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.
*Delbetala räntefritt: 3 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 95 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00% 6 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 195 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00% 12 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00% Delbetala räntebärande (vid ordervärde över 5000 kr): 24 månader; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 9,95% Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 295 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 12,70 %. Fullständiga Villkor.

Vi på Banquet Konferens AB förbehåller oss rätten att göra kreditupplysning på samtliga kunder. Skulle du som kund inte anses kreditvärdig gäller förskottsbetalning. Vid förskottsbetalning sätts pengarna in på angivet bankkonto (EJ bankgirot) och när pengarna har kommit in ombesörjs leveransen.

Garanti
Garantin gäller endast varor i nyskick från vårt standardsortiment. För enskild konsument löper garantiåtagandet från ursprunglig leveransdag i 24 månader parallellt med de villkor som anges i gällande Konsumentköplagstiftning. För näringsidkare löper garantiåtagandet under 12 månader från ursprunglig leveransdag och med villkor enligt vad som framgår av detta avtal.

Övrigt
Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

Banquet Konferens AB förbehåller sig äganderätten på varorna tills full likvid erhållits:

Banquet Konferens AB förbehåller sig rätten till mindre konstruktionsförändringar på produkterna.

Banquet Konferens AB reserverar sig för eventuella pris eller faktafel eller färgavvikelser som förekommer på grund av trycktekniska skäl.

Banquet Konferens AB reserverar sig för händelser utanför bolagets kontroll, så kallat Force Majeure.